Control Flow

De waterdruk in onze leidingen is op veel plekken hoger dan nodig, omdat drinkwaterbedrijven verplicht zijn om op elke plek in de leiding een minimale druk te behalen. De overheid wil zo voorkomen dat bewoners die aan het eind van de wijk wonen, slechts een dunne straal water uit de kraan krijgen. Het gevolg is dat er door die hoge druk meer water uit de kraan komt dan nodig is. 

Cenergist bedacht de Control Flow, deze innovatie brengt de druk in de leidingen naar het gewenste niveau, zodat bewoners minder water verbruiken zonder er iets van te merken. 

Minder water, hetzelfde comfort

De Control Flow schroef je op de leidingen en zorgt ervoor dat je altijd hetzelfde volume aan water hebt. Door de begrenzer voldoet de waterdruk nog steeds aan de minimale eisen, maar wordt de te hoge druk eraf gehaald. De innovatie zorgt zo voor een constante en optimale waterstroom en temperatuur, ongeacht de waterdruk in de leidingen. Als gebruiker merk je geen verschil, terwijl je water en energie bespaart.

Eerst testen in DreamHûs daarna naar Friesland

DreamHûs partner WoonFriesland heeft interesse in het toepassen van de Control Flow in een deel van haar bestaande woningen. Maar voordat ze deze innovatie gaat toepassen wil ze graag zien of het presteert zoals verwacht en vooral ook hoe de bewoner het gebruikscomfort ervaart.

Daarom test Cenergist hun innovatie de komende tijd in de bewoonde DreamHûzen. De meet- en bespaargegevens geven de ondernemer inzicht in de prestatie van het product, via enquêtes en interviews achterhalen ze het gebruikscomfort en de ervaringen van de bewoners.

Wist je dat?

Er alsnog meer water uit een spaardouchekop komt wanneer de waterdruk hoger is dan nodig? Zo gebruiker je alsnog meer water dan je denkt.