Heau

Bij de helft van de huishoudens stroomt het water langer dan een minuut voordat men onder de douche stapt. Zo lang duurt het voordat het water warm is. Liters drinkwater gaan van de douchekop direct naar het afvoerputje. Met de innovatieve douchekraan van Heau is het water bij het opendraaien gelijk op temperatuur, hierdoor bespaar je drinkwater, energie en geld. 

De innovatieve gepatenteerde technologie van Heau slaat de warmte van de vorige douchebeurt op in een geïsoleerd compartiment. Deze warmte wordt via een hydraulisch systeem vrijgegeven bij de start van de volgende douchebeurt, waardoor er direct warm water uit de kraan komt en je jaarlijks zo’n € 159 per persoon bespaart. De technologie is plug and play en vereist geen elektriciteit. Op deze manier kan iedere bestaande douchekraan gemakkelijk worden vervangen door dit nieuwe type douchekraan. 

In het middelste DreamHûs test Heau een prototype van hun nieuwe douchekraan waarbij ze met behulp van sensoren inzicht willen krijgen in douchepatronen van bewoners. Daarnaast onderzoeken de robuustheid van de componenten, met als doel het product door te ontwikkelen en te implementeren.