Warmteterugwinrenovatie

Een warmteterugwin-unit is een ventilatiesysteem wat ervoor zorgt dat er zo min mogelijk warmte of koude verloren gaat. Waar je in de koude maanden last hebt van tocht bij het gebruik van een mechanisch ventilatiesysteem, zet een warmteterugwin-unit deze koude lucht om in warme lucht. Zo blijft het binnenklimaat het gehele jaar door comfortabel. 

Het vervangen van een relatief eenvoudige mechanische ventilatie door een ventilatiesysteem met warmteterugwinning is behoorlijk ingrijpend. Dit wordt veroorzaakt door de extra benodigde luchtkanalen die tijdens een renovatie moeten worden aangebracht. Voor bewoners is dat een renovatie die ze niet graag laten doen, omdat het bouwkundige aanpassingen aan hun huis vraagt, die veel ruimte kosten en ten koste gaan van hun woonoppervlak. 

De oplossingsrichtingen van Itho Daalderop bieden voordelen voor de installatietijd en hoeveelheid kanaalwerk. Testen in het bewoonde DreamHûs maakt het Itho Daalderop mogelijk om de installatieproblemen, het gebruiksgemak en -comfort in kaart te brengen en de verschillende oplossingsrichtingen te evalueren. Dit helpt hen met het doorontwikkelen van het product.