Koningin Maxima bij DreamHûs

Het DreamHûs-event: van droom naar werkelijkheid

16 november 2022

Donderdag 17 november is het zover: het DreamHûs-event. We ontdekken hoe wij met elkaar het verschil (kunnen) maken in het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving. Betaalbaar verduurzamen van bestaande woningen én aanpakken van energiearmoede: wat doet u? 

De tijd dringt. De energieprijzen rijzen de pan uit en bewoners raken in financiële problemen, terwijl ondertussen de gestelde klimaatdoelen van 2050 steeds verder van ons verwijderd lijken te zijn. Het verduurzamen van woningen gaat nog lang niet snel genoeg. Is het te ingewikkeld, te vrijblijvend, te duur of wachten we allemaal op ‘die ander’? Is er niet voldoende handelingsperspectief?  

Drie jaar na de start van DreamHûs is onze missie actueler dan ooit! We moeten nóg harder aan de slag om de verduurzaming van de gebouwde omgeving te versnellen. Bij het reduceren van CO2-uitstoot in de bestaande gebouwde omgeving gaat het niet om die ene ultieme innovatie, die over 10 of 15 jaar beschikbaar is, maar om een combinatie van nieuwe én bestaande maatregelen, waarmee we nu al het verschil kunnen maken. 

In DreamHûs testten we de afgelopen jaren allerlei oplossingen op rendement, betaalbaarheid, opschaalbaarheid én gebruikersvriendelijkheid. En met succes! Inmiddels zijn er tal van experimenten geslaagd en deze worden nu in de praktijk toegepast. De dream is werkelijkheid geworden. We vertellen u er alles over. Maar we zijn ook benieuwd naar uw visie. Beschikt u over de juiste kaders én de energie om aan de slag te gaan?

Programma

11.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en Friese oranjekoek

11.25 uur: Welkom

11.30 uur: Introductie door dagvoorzitter Thomas van Belzen

11.35 uur: Sigrid Hoekstra, Biense Dijkstra en Gert Brouwer in gesprek over de droom die werkelijkheid werd

11.50 uur: Timelapse met hoogtepunten DreamHûs

11.55 uur: Innovator uitgelicht: De Warmte

12.05 uur: Sanura met de Flatmate

12.15 uur: Bewonerservaringen

12.25 uur: Lunch

13.05 uur: Key-note spreker klimaatpsycholoog Gerdien de Vries

13.25 uur: Gea Herz van de Bewonersraad vertelt wat er leeft bij de huurders in de sociale huursector

13.40 uur: Pitches Koston, Borg en H2@Home

14.15 uur: Netwerkmoment inclusief productplein betrokken innovators

14.15 uur: Rondleiding DreamHûs op The Green Village

15.15 uur: Einde


Locatie: The Green Village, van den Broekweg 4, Delft.

Een verslag van deze bijeenkomst volgt.