De nieuwe bewoners van links naar rechts: Marco en Joana, Hedieh en Ben

Nieuwe bewoners DreamHûs

21 december 2021

In december hebben de DreamHûzen op The Green Village in Delft nieuwe bewoners gekregen. Zij zijn de tweede groep huurders die als testpersonen in de huizen wonen.


Verwelkoming nieuwe bewoners

Op 10 december werden de nieuwe bewoners online verwelkomd. Tijdens een informele borrel werd kennis gemaakt onder het genot van Friese hapjes.

Het is belangrijk dat de drie DreamHûzen daadwerkelijk worden bewoond. Alleen op die manier kunnen we onze innovaties en duurzame oplossingen goed testen. Daarmee weten we ook hoe de bewoners het ervaren en of de geboden oplossingen gebruiksvriendelijk zijn.

Het uiteindelijk doel is om geslaagde en beproefde innovaties in sociale huurwoningen in Friesland toe te passen en vervolgens op te schalen naar de rest van Nederland.


Even voorstellen

We stellen de nieuwe bewoners graag kort aan jullie voor:

Joana en Marco: een vrolijk stel van begin 30 van Portugese en Spaanse afkomst. Joana geeft les aan de TU Delft en Marco is onderzoeker. Hun activiteiten sluiten goed aan op de uitdagingen rondom DreamHûs en ze delen graag hun woonervaring in het DreamHûs met studenten van de TU Delft. Verder houden ze erg van bakken en koken.

Hedieh en Ali: een stel van begin 30 van Iraanse afkomst. Hedieh werkt bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Ali heeft een master in Industrial Engineering en werkt momenteel bij de logistieke afdeling van Picnic.

Ben is bijna 30 en van Nederlandse afkomst. Hij werkt voor de Nationale Politie bij de afdeling forensische opsporing. Hij is heel nieuwsgierig en enthousiast naar de innovaties binnen de DreamHûzen. Ben houdt van lezen, sporten en gitaar spelen.


Rondleiding

De bewoners hebben inmiddels een rondleiding over het terrein van The Green Village gehad. Wil jij dat ook? Dat kan heel gemakkelijk via onze VR-tour: 


Afscheid eerste bewoners

Vanaf oktober 2019 zijn de DreamHûzen bewoond. De eerste groep bewoners heeft ruim twee jaar innovaties getest. In november hebben wij afscheid van hen genomen en hun hartelijk bedankt voor hun geduld en enthousiasme als testpersoon.


Afbeeldingen