Werkbezoek Koningin Maxima 18 mei 2022. (foto Rick Wink)

Van droom naar werkelijkheid

19 mei 2022

Duurzaam wonen, op een betaalbare, comfortabele en gebruikersvriendelijke manier, dát is het idee achter DreamHûs. In 2019 bouwden we drie 'jaren 70 woningen' exact na op The Green Village in Delft. Onderzoekers, studenten, ondernemers en marktpartijen zijn uitgedaagd om betaalbare en gebruikersvriendelijke verduurzamingsoplossingen te bedenken en te testen in een levensechte situatie. 

Drie jaar na de start is de aanleiding voor DreamHûs nog nooit zo actueel geweest: de Transitievisie Warmte, het veranderende klimaat en de explosief stijgende energieprijzen maken het hard nodig om buiten de gebaande paden te denken én te doen! 

Daarom nodigen we je uit voor een inspirerende bijeenkomst op vrijdag 10 juni, van 13:30 - 17:15 uur. Dagvoorzitter Thomas van Belzen, onderzoeksjournalist, opiniemaker en presentator bij Cobouw, gaat in gesprek met de initiatiefnemers, innovators én een DreamHûs-bewoner. Met hen praat hij over de noodzaak van het betaalbaar en comfortabel verduurzamen van miljoenen bestaande woningen. Maar wat is betaalbaar? Je krijgt een inkijkje in de omstandigheden van huurders met een smalle beurs. En zijn wij, inwoners van Nederland, bereid om aan de energietransitie mee te doen? Klimaatpsycholoog Gerdien de Vries – TU Delft – legt uit hoe de ‘gedoefactor’ ons gedrag beïnvloedt. 

We sluiten af met een netwerkborrel en een rondleiding. We beloven dat je geïnspireerd en vol nieuwe ideeën naar huis gaat. 

Datum: 10 juni 2022
Tijd: 13:30 – 17.15 uur
Locatie: The Green Village, Van Den Broekweg 4, 2628 CR Delft
Aanmelden via Geartsje Weidenaar: g.weidenaar@bgdd.nl (vol = vol!) 

Programma

Optioneel bezoekers uit Noord Nederland: 11.30 uur - Gezamenlijk vervoer vanuit Heerenveen

13.30 uur - Inloop
13.55 uur - Opening door dagvoorzitter Thomas van Belzen, gevolgd door initiatiefnemers Sigrid Hoekstra, Biense Dijkstra en Gert Brouwer over de droom achter DreamHûs
14.20 uur - Keynotespreker Gerdien de Vries (Klimaatpsycholoog TU Delft) en Gea Herz (De Bewonersraad) – er moet iets gebeuren, maar is dit wel haalbaar? Een inkijkje in de omstandigheden van de sociale huurders én de invloed van de ‘gedoefactor’.
14.50 uur - Hoe de droom van innovator DeWarmte in vervulling ging
15.00 uur  -Pauze
15.20 uur - Innovators H2@Home, Koston en Borg pitchen hun duurzame oplossing en bewoner Ben deelt zijn ervaring in DreamHûs
16.00 uur - Netwerkborrel bij het productplein met DreamHûs-innovaties
16.15 uur - Rondleiding DreamHûs
17.15 uur - Einde programma 

Optioneel  17.15 uur: Vertrek bus naar Heerenveen
* Vanuit Heerenveen rijdt een bus naar Delft. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met de mogelijkheid om een plaats te reserveren in de bus.

Met vriendelijke groet namens DreamHûs, 

Sigrid Hoekstra (directeur-bestuurder Het sociaal verhuurberdijf WoonFriesland),
Biense Dijkstra (directeur Bouwgroep Dijkstra Draisma) en
Gert Brouwer (directeur De bewonersraad Friesland).